يا فاطمه زهــــرا | صفحه اصلی تماس با ما عناوین مطالب پروفایل خورشید شیعه آیت الله سیستانی | ||
|
آموزه اول) حجاب کامل: شیعیان ما از افراد نیک اهل بهشت هستند، ولی اگر گناه کار باشند، براثر گرفتاریها و صدماتی که در صحرای محشر، در روز قیامت، یا در طبقه اعلای دوزخ می بینند، گناهانشان ریخته می شود و سپس ما آنها را نجات می دهیم و به بهشت می بریم. (داستانهای روایی ص ۴۹۹) همان طور که ملاحظه می شود از دیدگاه رهبران الهی ملاک شیعه عمل به دستورات آنها است و نه داشتن اسم و رسم و ادعا. لذا از خدا توفیق عمل و نیت صالح برای همه بخواهیم. آموزه سوم) کیفیت رابطه با مردم و خانواده: رسول خدا(ص) درب خانه فاطمه(س) را کوبید و فرمود: سلام بر شما، آیا وارد خانه شوم؟ پاسخ شنید، سلام بر تو ای فرستاده خدا، داخل شوید. پیامبر(ص) فرمود: آیا داخل شوم با کسی که همراه من است؟ فاطمه(س) فرمود: ای رسول خدا، اگر نامحرمی با شماست وارد نشوید که چادر بر سر ندارم. کمی بعد، چادر به سر گذاشت و فرمود: داخل شوید. رسول خدا دوباره سلام کرد و فرمود: با کسی که همراه من است؟ پاسخ شنید: سلام بر تو ای فرستاده خدا، داخل شوید با کسی که همراه شماست. (همان ص۸۳و ۸۴) آموزه پنجم) نگرانی ازحجاب حتی پس از مرگ:
اسماء بنت عمیس نقل میكند: روزهای آخر زندگانی حضرت زهرا (س) با او بودم. روزی مرا به یاد كیفیت حمل جنازه توسط مردم انداخت و ابراز نگرانی كرد كه چرا جنازه زن را روی تخته ای میگذارند و بالای دست مردان حمل میكنند؟ حضرت (س) فرمود: من بسیار زشت میدانم كه جنازه زنان را پس از مرگ بر روی تابوت روباز گذاشته و بر روی آن پارچه ای میافكنند، كه حجم بدن را برای ببیندگان نمایش میدهد. مرا روی تابوت آنچنانی نگذار و بدن مرا بپوشان كه خدا تو را از آتش جهنم باز دارد. اسماء میگوید: وقتی نگرانی حضرت زهرا (س) را دیدم كه به امام علی (ع) فرمود: وصیت میكنم به شما ای پسر عمو، كه برای من تابوتی درست كنید، همان گونه كه ملائكه شكل آن را به من نشان دادند. خدمت آن حضرت توضیح دادم: در سرزمین حبشه تابوتی میسازند كه بدن میت را میپوشاند، سپس به وسیله چوبهای تر و شاخههای نازك درخت، شكل و قیافه آن را ترسیم كردم. فاطمه (س) خوشحال شد و فرمود: برای من تابوتی مثل آن درست كن و مرا با آن بپوشان، خدا تو را از آتش دوزخ حفظ نماید. (همان ص84-85)
آموزه ششم) تقاضای عمر مفید آموزه هفتم)حالات معنوی فاطمه(س) در شب ازدواج:
شب ازدواج و آغاز لحظههای شروع یك زندگی نوین برای هر زن و مردی شیرین و خاطره انگیز است. بسیاری این لحظههای شیرین را به انواع گناه میآلایند و فكر میكنند این كارها مجاز است. امام علی(ع) شب عروسی، فاطمه زهرا(س) را نگران و گریان دید، پرسید: چرا ناراحتی؟ حضرت زهرا(س) پاسخ داد: پیرامون حال و رفتار خویش فكر كردم. به یاد پایان عمر و قبر خود افتادم كه امروز از خانه پدر به خانه شما منتقل شدم و روزی دیگر از اینجا به طرف قبر و قیامت خواهم رفت. پس تو را به خدا سوگند میدهم كه بیا: تا به نماز بایستیم و با هم در این شب خدا را عبادت كنیم. (همان ص40)
آموزه هشتم)علاقه مندیهای فاطمه(س):
حضرت فاطمه(س) در رهنمود ارزشمندی فرمود: از دنیای شما سه چیز محبوب من است. تلاوت قرآن، نگاه به چهره رسول خدا(ص)، انفاق در راه خدا. همچنین نسبت به تلاوت برخی از سورههای قرآن سفارش میفرمود: كسانی كه سورههای حدید، واقعه، الرحمن، را تلاوت كنند، در آسمانها و زمین، اهل بهشت خوانده میشوند. فاطمه(س) به امام علی(ع) سفارش كرد كه: وقتی من وفات كردم، تو غسل و كفن مرا به عهده گیر و بر من نماز بگزار و مرا درون قبر قرار ده، دفن كن و سنگ قبر را بر روی قبرم بگذار و خاك بر آن بریز و آن را همآهنگ كن. آن گاه بالای سرم روبرو من بنشین و زیاد قرآن بخوان و دعا كن. زیرا در چنین لحظههایی، میت به انس گرفتن با زندگانی محتاج است. من تو را به خدا میسپارم و درباره فرزندانم سفارش به نیكوكاری دارم. (همان ص219 و 252)
آموزه نهم)پاداش سلام و صلوات بر فاطمه(س):
زیدبن عبدالملك نوفلی از پدرش، از جدش روایت كرده كه میگوید: بر فاطمه(س) وارد شدم، آن حضرت ابتدا به من سلام كرد و سپس فرمودند: پدرم در زمان حیاتش فرمود: هر كس بر من و برتو سه روز سلام كند، بهشت برای او خواهد بود. به حضرت(س) عرض كردم: این مطلب مربوط به دوران زندگی شما و آن حضرت است یا اینكه پس از فوت شما هم شامل میشود؟ فرمودند: در زندگی و پس از مرگ هم شامل میشود. و نیز علی(ع) از فاطمه(س) نقل میفرمایند: رسول خدا(ص) به من فرمود: ای فاطمه هر كس بر تو صلوات بفرستد، خداوند او را خواهد بخشید و مورد آمرزش قرار خواهد داد و او را به من در هر جای بهشت كه باشم، ملحق خواهد نمود. (فاطمه(س) شادمانی دل پیامبر(ص) ص378 و 400)88
آموزه دهم) از خودگذشتگی وایثار:
عرب تازه مسلمانی درمسجد مدینه از مردم كمك خواست.پیامبر(ص) به اصحاب خود نگریست. سلمان فارسی برخاست تا نیاز آن بیچاره را برطرف سازد. هرجا رفت با دست خالی برگشت. با ناامیدی به طرف مسجد میآمد كه چشمش به منزل حضرت فاطمه(س) افتاد، با خود گفت:فاطمه (س) سرچشمه نیكوكاری است. درب خانه راكوبید و داستان عرب مستمند را شرح داد. حضرت زهرا (س) فرمود: ای سلمان، سوگند به خداوندی كه حضرت محمد را به پیامبری برگزید، سه روز است كه غذا نخورده ایم و فرزندانم حسن و حسین (ع) از شدت گرسنگی بی قراری میكنند و خسته و مانده به خواب رفته اند.
اما من، نیكی و نیكوكاری را درخانه مرا كوبیده است، رد نمی كنم. آن گاه پیراهن خود را به سلمان داد تا در مغازه شمعون یهودی گرو گذاشته، مقداری خرما و جو قرض بگیرد. سلمان فارسی میگوید: پس از دریافت جو و خرما به طرف منزل فاطمه (س) آمدم وگفتم: دختر رسول خدا مقداری از این غذاها را برای فرزندان گرسنه ات بردار. حضرت پاسخ فرمود: ای سلمان، این كار را فقط برای خدای بزرگ انجام دادیم و هرگز از آن چیزی برنمی داریم. (فرهنگ سخنان فاطمه (س) ص 119)
نظرات شما عزیزان:
سلام من شما رو خیلی وقته لینک کردم ولی شما هنوز منو لینک نکردی
سلام وبلاگ قشنگی دارین و مطالب آن آموزند و مفید است...
من لینکتون کردم برچسبها:
|
|